top of page
  • Foto van schrijverWeGlow

Management tip : "Hello buddy ; )"

WeGlow - Ruth Geudens

Sta je op het punt om een nieuwe werknemer te verwelkomen? Mooi, proficiat!

Verras hem/haar dan eens met een buddy. Een buddy is een vertrouwenspersoon, iemand die al lang meedraait binnen het bedrijf en die spreekwoordelijke deuren kan openen naar het team of andere collega's... Maar ook iemand die even meekijkt als er iets niet lukt of onduidelijk is. Ideaal gezien is het iemand van dezelfde of een aanverwante afdeling (dus niet van HR), degene die het langst in dienst is krijgt de voorkeur. Je vraagt dit best even privé, zodat de potentiële buddy kan aangeven of hij/zij dit echt ziet zitten.

De voordelen? Een nieuwe werknemer die zich direct welkom voelt. Collega's die zich minder snel bedreigd voelen door de nieuwkomer en sneller rust in het nieuwgevormde team.

Een buddy kan je ook introduceren als iemand langdurig ziek valt. Bij een langdurige afwezigheid, vermindert langzaamaan het contact met de collega's en het bedrijf. Soms wordt ook letterlijk de plaats van de afwezige ingenomen door een vervang(st)er of wordt fysiek het bureau ingenomen. Een terugkeer wordt hierdoor erg bemoeilijkt. Een buddy houdt de afwezige collega betrokken en kan de effectieve terugkeer veel aangenamer maken.

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Over Rust in je team en IKEA

🫡Perspectief, een hapklaar topic om aan te kaarten zo rond lunchtijd. Onontbeerlijk voor ons als mens, trouwens de enige diersoort die in staat is ver vooruit te denken. Vaagheid of nog erger uitzich

Comments


bottom of page