top of page
  • Foto van schrijverWeGlow

Young potentials, hoe kan je ze houden...

<<Jonge beloftevolle talenten, we willen ze graag in het bedrijf houden...en logisch ook. Regelmatig kom ik diezelfde jonge wolven tegen, ze worden al snel in verantwoordelijke functies geplaatst. Ze hebben het potentieel, de intelligentie en de mondigheid van hun generatie. Al dan niet wordt er zelfs een functie (en aangepast salaris) voor hen gecreëerd.  Voor de meesten onder hen, klinkt het dan ook erg aanlokkelijk. Wat blijkt echter na verloop van tijd, lopen net deze young potentials op hun tandvlees.

De redenen zijn divers, vaak terugkerend is, dat ze hun fantastische plannen niet verwezenlijkt krijgen. Het gevoel hebben die teamleden of andere collega's niet mee te krijgen en dus er alleen voor te staan. Een andere factor die genoemd wordt is, zich niet gesteund voelen door het management, de nieuwe functie werd wel gecreëerd, maar in hoeverre heeft deze echt bestaansrecht en mandaat binnen de organisatie?

Een pleidooi dus om jong talent toch de tijd te geven om te groeien onder voldoende begeleiding en met een weldoordacht plan, waardoor ook de gunfactor binnen de organisatie groter zal zijn op het moment dat het potentieel tot volle bloei komt. Op deze manier blijven collega's ook echt collega's en worden het geen rivalen. Immers voor young potentials is een veilige en goede werksfeer essentieel. Daarnaast blijven ook toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden belangrijk: opleidingen op maat, mogelijkheid om te diversifiëren binnen de functie of te evolueren naar een andere functie. Deze werknemers hebben nood aan voldoende variatie om geboeid te blijven. Is je organisatie te klein om dit te garanderen, dan is het uitwisselen van personeel met andere bedrijven een interessante optie.

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Over Rust in je team en IKEA

🫡Perspectief, een hapklaar topic om aan te kaarten zo rond lunchtijd. Onontbeerlijk voor ons als mens, trouwens de enige diersoort die in staat is ver vooruit te denken. Vaagheid of nog erger uitzich

Comments


bottom of page